A belső ellenőrzés alapjai 2021

A tréningen elsajátított elméleti ismeretek és gyakorlati módszerek alkalmazásával a hallgató képes lesz a független belső ellenőrzési tevékenység végrehajtására közigazgatási, vállalati és pénzintézeti területeken. 

Online oktatás.

Tematika

Lezajlott szemináriumok

Lenyitás

Időpont
Téma, programvezető
Ajánlás
Időpont
Téma, programvezető
Célja
2021 Ősz

9.00 – 13.00

1. Tanegység
A független belső ellenőrzés alapjai

Dr. Buxbaum Miklós

A résztvevő sajátítsa el a belső ellenőrzés szakma-elméleti és gyakorlati alapismereteit, legyen képes a független belső ellenőrzést elhelyezni a felelős szervezetirányítás rendszerében.
2. Tanegység
A belső kontroll rendszer

Baki László

A résztvevő ismerje meg és értse a belső kontrollrendszer elemeit, a szabályozottság ismérveit, legyen tisztában a kontrollok és kontrolltevékenységek fogalmával, legyen képes a kontrollrendszer ellenőrzésére, gyengeségeinek és hiányosságainak felismerésére.
3. Tanegység
A belső ellenőrzési vizsgálat lebonyolítása

Dr. Buxbaum Miklós

A résztvevő ismerje meg a belső ellenőrzési vizsgálatok megvalósítását, módszereit és gyakorlatát a tervezéstől a megállapítások nyomonkövetéséig.
4. Tanegység
A belső ellenőrzés ágazati sajátosságai

Varmuzsa Péter, Ludvigh Csilla

A résztvevő ismerje meg a belső ellenőrzésnek az államháztartásra és a pénzügyi szakterületekre vonatkozó ágazati sajátosságait, legyen képes azokat figyelembe venni ellenőrzési munkája során
5. Tanegység
Ellenőrzési gyakorlatok

Miskolczi Tamás, Dr. Jármi Hilda, Rónaszéki Péter

A résztvevő gyakorlati példákon keresztül mélyíti el a belső ellenőrzés, a belső kontroll rendszer egyes elemeivel kapcsolatos ismereteit.
Társaságunk belső ellenőri képzései – alapképzés, kockázatmenedzsment képzés és a gyakorlati szemináriumok – a felnőttképzési törvény hatálya alá tartozó, bejelentésköteles képzések. Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/005777