2020. March 31. Tuesday
2020. március 31. kedd
 | Oldaltérkép

ETK Elektronikus Képzési KözpontETK Önkormányzati Klub
news menu leftnews menu right
Főoldal A belső ellenőrzés külső minőségértékelése

A belső ellenőrzés külső minőségértékelése

Nyomtatás E-mail

Az IIA Normák szerint (IIA 1312) külső értékeléseket ötévente legalább egyszer kötelezően el kell végeztetni egy szervezeten kívüli, képesített, független értékelő személlyel vagy csoporttal. A normaszöveg bekerült a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiadott Belső Ellenőrzési Kézikönyv mintába is:

A belső ellenőrzési tevékenység külső minőségértékelését úgy kell elvégezni, hogy ennek alapján a belső ellenőrzési tevékenység és a Belső Ellenőrök Nemzetközi Szervezet Standardjainak és Gyakorlati Útmutatóinak összhangjáról véleményt lehessen alkotni. A belső ellenőrzési tevékenység értékelése mellett a külső minőségértékelésnek lehetőség szerint fejlesztési javaslatokat is tartalmaznia kell, melynek célja az ellenőrzési tevékenység eredményesebb és hatékonyabb végzésének elősegítése. Ezek a külső minőségértékelések különösen értékesek lehetnek a belső ellenőrzési vezető, valamint a belső ellenőrök számára.”

Az ETK Szolgáltató zRt. közel 10 éves belső ellenőrzési szolgáltatói és oktatási tapasztalatával megfelel a szakmai normákban, valamint az NGM vonatkozó ajánlásaiban szereplő valamennyi alkalmassági feltételnek, nemzetközi minősítésű (QA) értékelő szakemberekkel rendelkezik, tisztségviselője a Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete önkormányzati szekciójának vezetője.

Az ETK Szolgáltató zRt. által kidolgozott módszertan amellett, hogy biztosítja a megfelelést a szakmai normáknak, valamint a magyarországi államháztartási belső ellenőrzési standardoknak, eközben segítséget nyújt a szervezet irányítási, kockázatkezelési és ellenőrzési rendszerének fejlesztéséhez. A vizsgálatok a költségoptimalizálás érdekében a komplex módszerrel: dokumentumok elemzésével, testreszabott önellenőrzési kérdőívek rendelkezésre bocsájtásával és validálásával, valamint interjúkkal biztosítják a minőségértékelés magas színvonalát, megbízhatóságát. Az értékelésekhez minden esetben fejlesztési javaslatok járulnak.

Az ETK az igényekhez minden alkalommal egyedi ajánlatot készít, figyelembe véve az adott szervezet méreteit, feladatainak kiterjedtségét, illetve a megrendelői igényeket.


Forduljon hozzánk!

Miskolczi Tamás
BEMSZ önkormányzati szekcióvezető
Telefon: 06 1/222-4043
Fax: 06 1/222-3866
www.etk-rt.hu
miskolczi @ etk-rt.hu