2019. July 23. Tuesday
2019. július 23. kedd
 | Oldaltérkép

ETK Elektronikus Képzési KözpontETK Önkormányzati Klub
news menu leftnews menu right
Főoldal Magunkról

Cégünkről1

Nyomtatás E-mail

A 19 éve működő ETK Szolgáltató zRt.-t 1998. évben alapították magánszemélyek. Kezdetben Első Tőzsdeklub néven kisbefektetők oktatására koncentrált, az évek során számos más területre is kiterjesztette tevékenységét.
Jelenleg legfontosabb tevékenységeink a felnőttoktatás, belső ellenőrzési szolgáltatások, minőségértékelés, tanácsadás és a pályázatmenedzsment.


Az ETK zRt. akkreditált felnőttképzési intézmény vizsgaszervezési jogosítvánnyal. Legfontosabb területei a belső ellenőrzés és számviteli szakemberek oktatása, továbbképzése.
Társaságunk vezette be Magyarországon a belső ellenőrök rendszeres, IIA sztenderdek alapján álló oktatását valamennyi (pénzintézeti, vállalati és közszféra) ágazat részére, az alapfoktól a legmagasabb képzettséget nyújtó vizsgakövetelményekre való felkészítésig. Piacvezetőként, a Belső Ellenőrök Magyarországi Szervezetével szoros együttműködésben 2004 óta gondozzuk a belső ellenőrök szakértői névjegyzékét, amelyre a rendszeres, elismert képzésben résztvevő szakemberek kerülhetnek fel, igazolva munkájuk eredményességét.


Elsősorban a pénzügyi szakterületen dolgozók részére szervezünk adótanácsadói, pénzügyi szervezeti ráépüléses mérlegképes képzéseket, magas szinten bonyolítjuk a könyvviteli szakterületen dolgozók kötelező továbbképzését. Egyidejűleg több képesítést nyújtó OKJ-s bankszakmai képzéseink keresettek, ezen a piacon meghatározó szerepet töltünk be.


Új fejlesztésünk eredményeképpen az ETK zRt. megkezdte e-learning oktatásainak bonyolítását is. Egy-egy fontos terület tömeges megismertetését szolgáló kurzusaink fogadtatása sikeres, partnereink felismerték az eljárásban rejlő jelentős költségmegtakarítás lehetőségét. A tananyagokat folyamatosan bővítjük, de igény szerint egyedi tananyagokat is készítünk.


Az ETK zRt. oktatási tevékenységét nemzetközi szintű szereplése is minősíti. Kilenc alkalommal nyertünk pályázatot az USAID program keretein belül, ahol egyhetes tréningeket bonyolítottunk Kelet- és Dél-Európából érkező csoportoknak a pénzügyek, befektetések, az ellenőrzés és önkormányzati témakörökben. Nemzetközi kurzusokat, konferenciákat szerveztünk, szervezünk a minőségellenőrzés, a belső ellenőrzés területén is, esetenként több száz fő részvételével.


A belső ellenőrzési szolgáltatás dinamikusan fejlődő ágazatunk, az egyik legnagyobb hazai szolgáltatóként közel 100 cégnél látunk el ilyen irányú feladatot magas szintű minőségbiztosítás mellett. Az általunk kiképzett mintegy 800 szakemberrel, illetve a BEMSZ tagságával való kapcsolatrendszerünk alapján valamennyi igényt a legmegfelelőbb belső ellenőrrel tudjuk kielégíteni. Részt vettünk az Airport Rt. belső ellenőrzésének kialakításában és fejlesztésében, szabályzat-mintákat készítettünk a Felszámolók Országos Egyesülete részére, dolgoztunk a Spar Magyarországgal, komplex oktatási projektünk fut az MFB Zrt.-vel. Társaságunk végezte a Kőbányai Polgármesteri Hivatal informatikai rendszerellenőrzését, és a Pénzügyminisztérium megbízásából az ETK zRt. készítette el a közszféra ma is érvényes belső kontroll kézikönyvét.


A közszféra számára a belső ellenőrzési szolgáltatások mellett, a belső kontrollrendszerek külső minőségértékelését végezzük. A nemzetközi normák, illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium belső ellenőrzési előírásai szerint is kötelező tevékenységet a BEMSZ szakmai támogatása mellett szolgáltatjuk, biztosítva a szabályzatrendszer megfelelőségét, konzisztenciáját. A szolgáltatás jelentőségét növeli, hogy az ÁSZ minden egyes vizsgálatánál ellenőrzi, a szakszerű külső minőségértékelés meglétét.


Az ETK zRt. 1999 óta működteti önkormányzati klubját. Közel száz nagy létszámú konferencia, évi 10 klubnap a Gundel étteremben jelentette az együttműködés fő elemeit. Az önkormányzati szakemberekkel jelenleg az interaktív www.onkormanyzatiklub.hu portálon kommunikálunk, ahol a legfontosabb híreket, információkat foglaljuk össze. Az oldal sikerét jelzi a számtalan hozzászólás, és napi átlagban 2000 feletti egyedi látogató.


Kiemelten sikeres a pályázatmenedzsment tevékenységünk, Több önkormányzattal dolgoztunk együtt a Hivatalok hatékonyságát fejlesztő ÁROP pályázatokon, valamennyi általunk megírt pályázat nyert, a lebonyolítás során eredményesen tudtuk támogatni a célok megvalósítását. 90% feletti eredményességgel készítjük el az önkormányzatok mellett a civil szervezetek és vállalkozások pályázatait is, elsősorban a TÁMOP programok területén. Az általunk menedzselt nyertes pályázatok sikerrel veszik a megvalósítás és az elszámolás akadályait is.


Az ETK zRt. már 1998-ban megkezdte ismeretterjesztő kiadványainak terjesztését. Elsősorban a pénzügyek területén mutatjuk be a lakosság számára egy-egy pénzügyi, tőzsdei, biztosítási termék sajátosságait közérthető módon, mára 150 ezer feletti eladott példányszámmal. A kiadványokban vállalkozások is bemutatkozhatnak: szolgáltatásaik bemutatására adunk lehetőséget igen sikeres marketing eszközt létrehozva. Partnereink az ország vezető pénzintézetei, vállalkozásai voltak. A mára 32 tagból álló sorozatot további területekkel bővítjük. Az ismeretterjesztés mellett szakkönyveket készítünk, elsősorban a belső ellenőrzés, a kockázatkezelés területén.