Gyakorlati Szeminárium

A kontrollrendszer megbízhatósága

Gál János

szenior menedzser EY
2022. Március 31. | 9:00 - 13:00
Ágazat: Ágazat-független

Tematika

– Szervezeti változások hatásértékelése a kontrollkörnyezet vonatkozásában: A kialakított kontrollkörnyezet időszakos felülvizsgálata, valamint értkelése annak megállapítására, hogy a szervezet által működtetett kontrollok valóban időszerűek-e még, követték-e az üzletmenetben és a technológiában bekövetkezett változásokat, a megváltozott kockázatokat, egyszerűsíthető-e a kontrollok felépítése, avagy további kontrollok implementálása szükséges.

– Kontrollkörnyezet, mint a szervezeti célok elérésének eszköze: Módszertani kitekintés a szervezet által működtetett kontrollkörnyezet megfelelőségének vizsgálatára és értékelésére, mely biztosítja a pénzügyi beszámoló megbízhatóságát, a tevékenységek eredményességét, valamint a szabályozói környezetnek való megfelelést.

– Belső erőforrások hozzájárulása a hatékony kontrollkörnyezethez: A kontrollkörnyezet hatékony működését elősegítő belső erőforrások, mint például a folyamat és kontroll felelősök, illetve a vállalati menedzsment

Az előadóról

Vékony Rita az az EY Kockázatkezelési Menedzsere. Széleskörű tapasztalattal rendelkezik a belső kontrollrendszer különböző működési területein. Több hazai és nemzetközi céget támogatott belső kontrollrendszerének, integrált kockázatkezelési rendszerének és belső ellenőrzésének kialakításában, illetve működtetésében és kapcsolódó vizsgálatok lefolytatásában.

Kovács Mihály az EY Kockázatkezelési Menedzsere. Több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik kockázatkezelési és belső ellenőrzési projektek lebonyolításában és koordinálásában. Projektjei során számos hazai és nemzetközi vállalatot támogatott különböző iparágakban. Kiemelt iparágai: közlekedés, pénzügyi szolgáltatások, gyógyszeripar. Emellett tapasztalatot szerzett szervezeti átvilágításban, ICFR keretrendszer kialakításában, valamint EU-s és hazai projektek elszámolásainak vizsgálatában.

Gál János, az EY Szenior Kockázatkezelési Menedzsere. Pályafutása során jellemzően az üzleti kockázatok kezelésével, kontrollrendszerek kialakításával és működtetésével, valamint belső ellenőrzések végrehajtásával és koordinálásával foglalkozott. Emellett vezetett több Credit Risk Management, szervezeti átvilágítási és stratégiaalkotási projektet is. Négy évig dolgozott a telekommunikációs iparágban, ezen kívül számos hazai és nemzetközi vállalatot támogatott az elmúlt évek során, többek között termelési, energia, média és közlekedési szektorban tevékenykedő cégeket. Szabadidejében legszívesebben teniszezik, fallabdázik és síel, valamint feleségével és 2 és fél éves kisfiával szereti tölteni idejét.