Gyakorlati Szeminárium

A mesterséges intelligencia compliance kihívásai: Úton az EU-s MI szabályozás

Dr. Barta Gergő

Deloitte, Risk Advisory Manager, MI szakértő
2022. Március 10. | 9:00 - 13:00
Ágazat: Ágazat-független

Tematika

A mesterséges intelligenciával ellátott rendszerek bevezetése újszerű kihívások elé állítja a szervezeteket: úgy, mint a rendszerek etikus és jogszerű felhasználása, folyamatos tanítása és monitorozása, vagy a rendszerek által alkalmazott következtetési logikák transzparenciájának kikényszerítése. Az EU MI szabályozás tervezete számos követelményt fogalmaz meg, és súlyos büntetéssel fenyeget, amennyiben a megfelelőség nem biztosított.

Az előadóról

Barta Gergő a Deloitte IT Kockázatkezelési tanácsadás üzletágának menedzsere, főleg IT megfelelőségi, biztonsági és adatvédelmi projekteket irányít Magyarországon és nemzetközi szinten. Gergő doktori disszertációját „Mesterséges intelligencia módszerek alkalmazása az informatikai rendszerek biztonsági auditjában” témakörben írta. Kutatási területe kiterjed a mesterséges intelligenciával ellátott szoftveres megoldások fejlesztésére, valamint az intelligens döntéstámogató rendszerek kockázatmenedzsmentjére. Emellett, Gergő nagy rajongója az idegen kultúrák és nyelvek tanulásának, több nyelvvizsgával rendelkezik, az angol mellett, japánul és lengyelül is beszél. Szabadidejében sokat sportol, síel és rendszeresen úszik.

Albert Lili a Deloitte Legal munkajogi és adatvédelmi csoportjának ügyvédjelöltje. 2019-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Egyetemi évei alatt gyakornokként dolgozott egy nemzetközi irodánál, tanulmányai alatt számos rangos országos jogi versenyen ért el dobogós helyezést. Angol és német nyelven tárgyalási szinten beszél, franciából pedig középfokú nyelvtudással rendelkezik. 2016-ban fél évet a berlini Humboldt Egyetemen, 2018-ban pedig a Nantes-i Egyetemen töltött, az Erasmus Tanulmányút keretein belül. 2021 elején LLM fokozatot szerzett a Göttingeni Egyetemen. A Deloitte csapatához való csatlakozása előtt egy nemzetközi ügyvédi irodában dolgozott ügyvédjelöltként, adatvédelemi, IP, IT és versenyjogi területeken. Lili szabadidejében szívesen utazik, sportol.