Gyakorlati Szeminárium

Adatelemzésre épülő audit technika.A jelentéskészítés fejlesztése

Barna Piroska / Németh Adrienn

belső ellenőrzési vezető / szenior belső ellenőr ERSTE Bank
2024. Május 7.
09:00-13:00
Ágazat: Ágazat-független

Tematika

A digitalizálódó folyamatok, az egyre nagyobb terjedelmű adatvagyon miatt a korábbi audit eljárások már csak alacsonyabb hatékonysággal alkalmazhatóak. Az adatelemzésen alapuló vizsgálati megoldások kialakítása, megvalósítása.
Az audit jelentések és intézkedési tervek rögzítésének RPA megoldásai. Fókuszált tartalmak gyorsan áttekinthető egységes formák.

Az előadóról

Barna Piroska belső ellenőrzési vezető
A Budapesti Corvinus egyetemen végzett Külgazdaság szakon. Pályafutását a pénzügyi szektorban a KH Bankban kezdte, majd dolgozott egy német tulajdonban lévő wholesale bankban, a Westdeutsche Landesbankban. Ezt követően – és jelenleg is – az ERSTE Bank Hungary Zrt. Belső Ellenőrzési területét vezeti. A belső ellenőrzési szakma elméleti alapjait Németországban, a DIIR által szervezett képzéseken sajátította el, munkahelyein pedig megismerhette a bankszektor valamennyi üzleti-, ügyfélszegmens-, és operációs vonatkozásait a gyakorlatban is. Szerteágazó audit tudása a bankszektor normál működési területei mellett kiterjed akvizíciós és integrációs projektekre, és egyéb jelentős szektor szintű projektekre, fejlesztésekre. Munkájával összefüggésben kiemelt érdeklődési területei a szervezet- és vezetésfejlesztés, mentoring, és CSR projektek. Motivációja egy nemzetközi színvonalú, magas szakmai minőséget képviselő, future-fit belső ellenőrzési szervezet működtetése.
Németh Adrienn szenior belső ellenőr
Sziasztok, Németh Adrienn vagyok, az ERSTE Bank Zrt. szenior belső ellenőre. Pályafutásomat a KPMG-nél kezdtem auditon, ahol az ott eltöltött 4 év alatt főként bankok, pénzügyi intézmények és alapok ellenőrzését végeztem. A megszerzett bankszámviteli tudásom bővítése céljából csatlakoztam 2014-ben az ERSTE csapatához, ahol főként központi, kockázatkezelési és megfelelési funkciókat vizsgálok. Az ERSTE csoporton belül a pénzmosás megelőzés téma hazai és csoportszintű szakértője lettem az évek során. Szakmai és módszertani ismereteim bővítése céljából megszereztem a nemzetközi okleveles belső ellenőri (CIA) és nemzetközi okleveles könyvelői képesítést (ACCA) is.”