Gyakorlati Szeminárium

Adatelemzésre épülő audit technika.A jelentéskészítés fejlesztése

Barna Piroska

belső ellenőrzési vezető ERSTE Bank
2023. Május 7.
09:00-13:00
Ágazat: Ágazat-független

Tematika

A digitalizálódó folyamatok, az egyre nagyobb terjedelmű adatvagyon miatt a korábbi audit eljárások már csak alacsonyabb hatékonysággal alkalmazhatóak. Az adatelemzésen alapuló vizsgálati megoldások kialakítása, megvalósítása.
Az audit jelentések és intézkedési tervek rögzítésének RPA megoldásai. Fókuszált tartalmak gyorsan áttekinthető egységes formák.

Az előadóról

A Budapesti Corvinus egyetemen végzett Külgazdaság szakon. Pályafutását a pénzügyi szektorban a KH Bankban kezdte, majd dolgozott egy német tulajdonban lévő wholesale bankban, a Westdeutsche Landesbankban. Ezt követően – és jelenleg is – az ERSTE Bank Hungary Zrt. Belső Ellenőrzési területét vezeti. A belső ellenőrzési szakma elméleti alapjait Németországban, a DIIR által szervezett képzéseken sajátította el, munkahelyein pedig megismerhette a bankszektor valamennyi üzleti-, ügyfélszegmens-, és operációs vonatkozásait a gyakorlatban is. Szerteágazó audit tudása a bankszektor normál működési területei mellett kiterjed akvizíciós és integrációs projektekre, és egyéb jelentős szektor szintű projektekre, fejlesztésekre. Munkájával összefüggésben kiemelt érdeklődési területei a szervezet- és vezetésfejlesztés, mentoring, és CSR projektek. Motivációja egy nemzetközi színvonalú, magas szakmai minőséget képviselő, future-fit belső ellenőrzési szervezet működtetése.