Gyakorlati Szeminárium

AZ ESG belső ellenőrzési megközelítésből

Szabó István

KPMG CEE Head of sustainability services, BEMSZ Elnökségi tag
2022. Május 26. | 9:00 - 13:00
Ágazat: Ágazat-független

Tematika

Mit takar az ESG mélységében? Melyek az ESG-hez tartozó legfontosabb nemzetközi egyezmények és hazai vonatkozó stratégiák, jogszabályok? Melyek az ENSZ fenntartható fejlődési célok? Milyen alcélok és indikátorok segítik a mérést? Hol tartunk ezekben? Miként működnek a jelentősebb reporting szabályozások és iránymutatások? Hogyan csökkenthetők a greenwashing kockázatok? Milyen feladatok és módszerek lehetségesek a belső ellenőrzési területen, amivel értéket tudunk teremteni a szervezetünk számára?

Az előadóról

István 2005 óta dolgozik a KPMG munkatársaként, jelenleg menedzseri pozícióban. 2018 óta a BEMSZ Elnökségi tagja.

Szakterülete a szervezeti struktúrák, üzleti folyamatok és kontrollkörnyezet kockázati és működési hatékonyság szempontú átvilágítása és fejlesztése, belső ellenőrzés, a megfelelőséggel (compliance), etikus üzleti magatartással, illetve a vállalatok társadalmi felelősségvállalásával, fenntarthatósággal, ESG-vel kapcsolatos tanácsadás.

Egyetemi tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatta nemzetközi tanulmányok szakon, átfogó menedzsment ismereteit Franciaországban, a Bordeaux Business School nemzetközi programjában szerezte. Angol nyelven tárgyalóképes tudással bír, valamint német és francia nyelven beszél