Gyakorlati Szeminárium

Az éves beszámoló ellenőrzése

Borhy Gabriella

belső ellenőrzési szakértő
2023. Április 27.
09:00 - 13:00
Ágazat: Közigazgatás, köztulajdonú gazdasági társaságok

Tematika

Éves beszámoló és mérleg összeállítás vizsgálata. Határidők figyelembevétele, alaki és tartalmi megfelelőség. Főkönyv és analitika kapcsolatának ellenőrzése. Mérleg analitika alátámasztása. Belső szabályzatok, kiemelten a Számviteli politika, az Eszközök és források értékelési szabályzata és a Leltározási és leltárkészítési szabályzat vizsgálata

Az előadóról

A Pécsi Tudományegyetemen a személyügyi szervező és humánszervező szak után szereztem meg a közgazdász végzettséget. Mérlegképes könyvelői végzettséget államháztartási szakon tettem le. Ez nagymértékben befolyásolja, hogy közigazgatási területen szereztem szakmai tapasztalatot.
Intézményi gazdasági vezetőként, majd Önkormányzati pénzügyi irodavezetőként hasznát vettem a humán végzettségemnek valamint a pénzügyi – számviteli gyakorlatomnak.
Szakmai tudásomat folyamatosan fejlesztem, az előírt képzéseken és vizsgákon rendszeresen részt veszek.
2007-től dolgozom belső ellenőrként, 2008. óta saját vállalkozásban végzem a tevékenységet. Ellenőrzési területeim többnyire államháztartási szervek, nonprofit szervezetek, illetve vállalkozások. Az ellenőrzési feladatok ellátása mellett szakmai tanácsadással is segítem az érdeklődők napi munkáját.
Családommal Pécsett élek. Az anyaság és nagymamaság fontos szerepet tölt be az életembe. Szabadidőmben szívesen utazgatok, kirándulok és túrázok.