Gyakorlati Szeminárium

Gazdasági irodák átfogó ellenőrzése

Borhy Gabriella

belső ellenőrzési szakértő
2022. Szeptember 29. | 9:00 - 13:00
Ágazat: Közigazgatás

Tematika

Lehetséges hibák és jó gyakorlatok. Pénztár, pénzkezelés, bankszámlaforgalom. Kifizetések jogszerűsége, bizonylatolás, teljesítés igazolások. Kötelezettségvállalás és előirányzatkezelés.

Az előadóról

A Pécsi Tudományegyetemen a személyügyi szervező és humánszervező szak után szereztem meg a közgazdász végzettséget. Mérlegképes könyvelői végzettséget államháztartási szakon tettem le. Ez nagymértékben befolyásolja, hogy közigazgatási területen szereztem szakmai tapasztalatot. Intézményi gazdasági vezetőként, majd Önkormányzati pénzügyi irodavezetőként hasznát vettem a humán végzettségemnek valamint a pénzügyi – számviteli gyakorlatomnak.

Szakmai tudásomat folyamatosan fejlesztem, az előírt képzéseken és vizsgákon rendszeresen részt veszek.

2007-től dolgozom belső ellenőrként, 2008. óta saját vállalkozásban végzem a tevékenységet. Ellenőrzési területeim többnyire államháztartási szervek, nonprofit szervezetek, illetve vállalkozások. Az ellenőrzési feladatok ellátása mellett szakmai tanácsadással is segítem az érdeklődők napi munkáját.

Családommal Pécsett élek. Az anyaság és nagymamaság fontos szerepet tölt be az életembe. Szabadidőmben szívesen utazgatok, kirándulok és túrázok.