Gyakorlati Szeminárium

Incidenskezelés a gyakorlatban

Keleti Arthur

kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja alapítója, az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás elnöke
2022. Március 3. | 9:00 - 13:00
Ágazat: Ágazat-független

Tematika

Támadások a nap 24 órájában, incidensek állandó kezelése: ezek jellemzik ma egy szervezet működését. A fenyegetések és a sebezhetőségek szinte naponta változnak, sőt sok esetben gyorsabban fejlődnek, mint ahogy azzal a biztonsági vezetők lépést tudnának tartani. Reakciók és felkészülés. A szabályzatokon és eljárásokon túl, milyen lehetőségeink vannak a bekövetkezett események kezelésére? Konkrét esetek bemutatása.

Az előadóról

Keleti Arthur

Kiberbiztonsági szakértő, előadó, író, filmproducer.

Az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás (KIBEV) alapítója és elnöke. A „The Imperfect Secret” című könyv szerzője, a kibertérben megjelenő személyes és üzleti titkok biztonságának, a kiberbiztonság jövőjének kutatója. A 2021-ben nagy sikerrel zajlott, többnapos, virtuális TV programmal jelentkező Informatikai Biztonság Napja (ITBN) konferencia ötletgazdája és főszervezője, melynek keretében már 18 éve hívja össze a magyar biztonsági piac szereplőit közös gondolkodásra. Kutatóként nemzetközi és hazai rendezvények előadója, elsősorban a kiberbiztonság jövőjével, a digitalizáció, a mesterséges intelligencia és az emberi és szervezeti titkok digitalizálásának társadalmi és technológiai hatásaival foglalkozik. A „Sight: Extended” című amerikai film executive producere, amely a jövőben játszódik, ahol intelligens kontaktlencsékkel helyettesítik az okostelefonokat. 1999 óta dolgozik a T-Systems Magyarország Zrt.-nél IT Biztonsági stratéga pozícióban.

Balogh Turul

Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságinformatika képzésen folytatta, ahol okleveles közgazdászi képesítéssel végzett. Alapvetően IT és információbiztonsági stratégiai tanácsadással foglalkozik. Vállalatok működését támogatja iparágfüggetlenül abban, hogy eredményesebben, hatékonyabban érjék el üzleti céljaikat stratégiai és operatív szinten is megfelelő informatikai, adatvédelmi, biztonsági szervezettséggel.Balogh Turul tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságinformatika képzésen folytatta, ahol okleveles közgazdászi képesítéssel végzett. Alapvetően IT és információbiztonsági stratégiai tanácsadással foglalkozik. Vállalatok működését támogatja iparágfüggetlenül abban, hogy eredményesebben, hatékonyabban érjék el üzleti céljaikat stratégiai és operatív szinten is megfelelő informatikai, adatvédelmi, biztonsági szervezettséggel.

Eddig betöltött főbb tisztségek:

– közép-európai régióért felelős információbiztonsági program menedzser
– Adatvédelmi tisztviselő, GDPR projektvezető és adatvédelmi program menedzser
– Informatikai biztonsági felelős, szakértő
– Vezetési tanácsadó