Gyakorlati Szeminárium

Jelentéskészítési gyakorlat

Dr. Janza Péter

belső ellenőrzési vezető, Főpolgármesteri Hivatal
2022. Február 22. | 9:00 - 13:00
Ágazat: Közigazgatás, köztulajdonú gazdasági társaságok

Tematika

A jelentések legfontosabb üzenetei és azok megjelenítése. A szavak megválasztásának jelentősége. Értékelési eszközök és azok dokumentációja. Az ellenőrzési program, a kérdéslisták és a jelentés kapcsolata. Megállapítások alátámasztása, a bizonyítékok prezentálása. Ajánlás a hiba, hiányosság megoldására, probléma kijavítására. Az eredményességet támogató technikák. Az egyeztetési folyamat, tárgyalástechnika, a megállapítások érvényesítése. A függetlenség biztosítása.

Az előadóról

Péter első komoly iskolája a Kajak-Kenu sport volt, amely a sportszerűségre és a szabályok megtartására tanította. Az ELTE-n jogi diplomát szerzett, amelyet kiegészített jogi szakvizsgával és a BKE (ma Corvinus) KTI-nél szerzett biztosítási szakértői másoddiplomával.

Munkatapasztalatait könyvelésben „egytollú indiánként” kezdte, majd 10 év után minisztériumban a fejezeti gazdálkodásba is bele kóstolt, munkajog, társadalombiztosítás és bérgazdálkodás területén 11 éven át. Közben a rendszerváltás és a KEHI alapítása új lehetőséget nyitott meg, ahol 12 évet töltött módszertani, időszakonként a jogi és a gazdálkodást is irányító elnökhelyettesként.

Ezt követően ismét a gazdálkodási kihívások vonzották, ezért 4 évet gazdasági vezetőként töltött egy fejezeti jogállású országos hatáskörű szervnél.

A Főváros kérésére 2011-től ismét az ellenőrzés tölti ki napjait, a Főpolgármesteri Hivatal ellenőrzési vezetőjeként. A Kajak-kenu sporttól sem szakadt el, ott is „ ellenőr”, a FB elnöke és mivel szereti a vizet és a közelében szeret lenni, ezért nemzetközi minősítésű versenybíró is. Persze a kétkezi sporttól sem szakadt el, évente indul a masters bajnokságon.

Másik kedvenc tevékenysége az ismeretek átadása, amelyet a Közigazgatási szakvizsga felkészítőkön és különböző ellenőrzéssel kapcsolatos képzéseken gyakorolhat.