Gyakorlati Szeminárium

Kihívások és válaszok a beszerzési folyamat ellenőrzésében: kockázatok, kontrollok, teljesítménymérés, a visszaélések elkerülése

Simon-András Henrietta

MOL Nyrt.
2023. Október 10.
09:00 - 13:00
Ágazat: Vállalat – Köztulajdonú társaságok

Tematika

Manuális és automatikus kontrollok és tesztelésük. Kulcskockázatok és kezelésük a beszerzési folyamatban. A visszaélések megelőzése és feltárása, hatékonysága.

Beszerzői teljesítményértékelés, költséghatékonyság, KPI-ok. A szállítói értékelés alkalmazása.

Az előadóról

2010-ben diplomáztam a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán illetve ugyanebben az évben szereztem meg mérlegképes könyvelői képesítésemet. Pályakezdőként pénzügyi illetve számviteli területen kezdtem el dolgozni a közszférában mialatt controlling szakközgazdász képzésben vettem rész és diplomáztam 2012-ben a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karán. Ezt követően indult belső ellenőri pályafutásom. 4 évig foglalkoztam belső ellenőrzéssel a közszférában, majd egy multinacionális nagyvállalatnál helyezkedtem el, ahol jelenleg is belső ellenőrként dolgozom. 2017-ben szereztem CIA képesítést. A belső ellenőri tevékenységet nem a munkámnak, sokkal inkább hivatásomnak tartom. Hiszem, hogy a belső ellenőri segítő szemlélettel a vállalat/szervezet működése eredményesebbé és hatékonyabbá tehető, feltárhatóvá válnak a belső tartalékok. Hivatásom iránti szeretetmből adódóan igyekszem tudásomat folyamatosan bővíteni és szakmai rendezvényeken részt venni. 2020-ban csatlakoztam a BEMSZ Kockázatkezelési Állandó Bizottságába (RÁB), ahol kollégáimmal folyamatosan azon dolgozunk, hogy a szakma számára hasznos, hozzáadott értéket jelentő szakmai anyagokat dolgozzunk ki. Családommal igyekszünk sok időt tölteni a szabadban, emellett a csapatjátékok kedvelőjeként nagyon szeretek röplabdázni.