Gyakorlati Szeminárium

Kiváltó okok és üzleti hatások elemzése – a szokásos kockázat- és kontroll értékeléseken túl

Doszpod Dénes CIA, MBA és Csákvári Péter

RiGoCon Kft. / Haerington Kft.
2023. Április 18.
09:00 - 13:00
Ágazat: Ágazat-független

Tematika

Az utóbbi évek globális eseményei (járvány, beszerzési láncok leállása, inflációs- és kamatsokk, energiaforrások szűkülése) által kikényszerített új technikák a kockázati okok előzetes beazonosítására és értékelésére, a gyors és adekvát válaszokra.
Esettanulmányok stratégiai és taktikai megoldásokra, vállalatirányítási módszerekre. Milyen bizonyossági és tanácsadói támogatások képzelhetők el a belső ellenőrök részéről ezekben az esetekben?

Az előadóról

Pályafutását a Hungalu/Alukernél kezdte, majd a Rudolf Wolff-nál és az Enronnnál folytatta. Ezt követően az Ernst & Young, majd a Budapest Bank, az után pedig a MOL Csoport vezető munkatársa volt. 2012. óta saját tanácsadói magánvállalkozásában, hazai és nemzetközi vállalatok és pénzügyi szolgáltatók számára szakmai támogatást nyújt a társaságok hatékonyságának és átláthatóságának növelése, a kockázatok integrált kezelése és az ehhez kapcsolódó irányítási folyamatok, belső kontroll mechanizmusok, digitális folyamatbányázatok, valamint rendszerfejlesztések/ implementálások terén.
Rendszeresen publikál és a nemzetközi belső ellenőri (CIA) vizsgára felkészítő oktatást tart.
Tagja a BEMSZ Elnökségének, a Kockázatkezelési Állandó Bizottság vezetője.