Gyakorlati Szeminárium

Pénzmosás-megelőzés vizsgálata, ellenőrzési szempontok és technikák

Barna Piroska belső ellenőrzési vezető és Németh Adrienn szenior auditor

Erste Bank
2023. Március 2. | 9:00 - 13:00
Ágazat: Pénzügyi intézmények, biztosítók

Tematika

A pénzmosás-megelőzés aktuális kérdései, digitalizációs megoldások. A pénzmosás-megelőzés főbb területeinek ellenőrzése (kockázatértékelés, ügyfélazonosítás, ügyfél- és tranzakciós szűrés, bejelentések, szankciók és embargók megvalósítása stb.). Ellenőrzési szempontok, technikák, jó gyakorlatok a belső ellenőrzésben.

Az előadóról

Barna Piroska – A Budapesti Corvinus egyetemen végzett Külgazdaság szakon. Pályafutását a pénzügyi szektorban a KH Bankban kezdte, majd dolgozott egy német tulajdonban lévő wholesale bankban, a Westdeutsche Landesbankban. Ezt követően – és jelenleg is – az ERSTE Bank Hungary Zrt. Belső Ellenőrzési területét vezeti. A belső ellenőrzési szakma elméleti alapjait Németországban, a DIIR által szervezett képzéseken sajátította el, munkahelyein pedig megismerhette a bankszektor valamennyi üzleti-, ügyfélszegmens-, és operációs vonatkozásait a gyakorlatban is. Szerteágazó audit tudása a bankszektor normál működési területei mellett kiterjed akvizíciós és integrációs projektekre, és egyéb jelentős szektor szintű projektekre, fejlesztésekre.
Munkájával összefüggésben kiemelt érdeklődési területei a szervezet- és vezetésfejlesztés, mentoring, és CSR projektek. Motivációja egy nemzetközi színvonalú, magas szakmai minőséget képviselő, future-fit belső ellenőrzési szervezet működtetése.