Gyakorlati Szeminárium

Standardizált vizsgálatok módszertana fiókvizsgálati példákon keresztül

Dr. Gajdos Márton

CIA CISA, Partner, ABT Hungária
2022. Április 26. | 9:00 - 13:00
Ágazat: Pénzügyi intézmények, biztosítók

Tematika

Vizsgálatok standardizálásának indokai. A fiókvizsgálatok ismérvei. Miként jelennek meg a kockázatorientált tervezés szempontjai a standardizált vizsgálatoknál. A standardizált vizsgálatok végrehajtásának specifikumai. Beszámolás a standardizált vizsgálatok eredményéről.

A belső ellenőrzés minőségbiztosításának, illetve tágabban a minőségmenedzsment gyakorlásának egyik eszköze a vizsgálati módszertanok minél részletesebb kidolgozása, adott vizsgálattípusok esetén a vizsgálatok standardizálása. Ez nem csupán az egyes vizsgálatok elvégzését könnyítheti meg, de azok eredményeinek összehasonlíthatóságát, illetve átfogó megállapítások megtételét is segíti.

Az előadóról

Közgazdasági és jogi tanulmányai után a kontroll rendszer különböző területein (kockázatellenőrzés, compliance, belső ellenőrzés) dolgozott, közel másfél évtizedig volt egy hazai bank belső ellenőrzési vezetője, melyet követően – több, mint két éve – az ABT Hungária Tanácsadó Kft belső ellenőrzési és compliance szolgáltatásokért felelős partnere. Szakmai karrierje mellett folyamatosan képezte magát, okleveles pénzügyi revizor, képesített belső ellenőr (CIA), képesített informatikai rendszerellenőr (CISA) és képesített csaláskivizsgáló (CFE) minősítéssel rendelkezik. 2016 óta elnökségi tagja, 2018 óta elnöke a Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezetének (BEMSZ).