Gyakorlati Szeminárium

Ügynökhálózat, ügynöki értékesítés ellenőrzése

Barna Piroska

belső ellenőrzési vezető, Erste Bank
2022. November 17. | 9:00 - 13:00
Ágazat: Pénzügyi intézmények, biztosítók

Tematika

Az ügynöki együttműködés jogszabályi kereteinek és kockázatainak, valamint a pénzügyi intézmény által kialakított folyamatok ellenőrzési szempontjainak, vizsgálati módszereinek áttekintése. A pénzügyi szektorban gyakran és intenzíven alkalmazott értékesítési csatorna az ügynökhálózat, termékek és szolgáltatások ügynökökön keresztül történő értékesítése, számos speciális szemponttal és kockázattal, amely az eredményességre és a kockázati profilra is lényeges hatással lehet.

Az előadóról

A Budapesti Corvinus egyetemen végzett Külgazdaság szakon. Pályafutását a pénzügyi szektorban a KH Bankban kezdte, majd dolgozott egy német tulajdonban lévő wholesale bankban, a Westdeutsche Landesbankban. Ezt követően – és jelenleg is – az ERSTE Bank Hungary Zrt. Belső Ellenőrzési területét vezeti. A belső ellenőrzési szakma elméleti alapjait Németországban, a DIIR által szervezett képzéseken sajátította el, munkahelyein pedig megismerhette a bankszektor valamennyi üzleti-, ügyfélszegmens-, és operációs vonatkozásait a gyakorlatban is. Szerteágazó audit tudása a bankszektor normál működési területei mellett kiterjed akvizíciós és integrációs projektekre, és egyéb jelentős szektor szintű projektekre, fejlesztésekre.

Munkájával összefüggésben kiemelt érdeklődési területei a szervezet- és vezetésfejlesztés, mentoring, és CSR projektek. Motivációja egy nemzetközi színvonalú, magas szakmai minőséget képviselő, future-fit belső ellenőrzési szervezet működtetése.