Gyakorlati Szeminárium

Viselkedéselemzés a vizsgálat eredményességének támogatására

Janza Márton és Dr. Erős Ágnes Anna

Nonverbal Academy
2024. Április 16.
09:00-13:00
Ágazat: Ágazat-független

Tematika

Rejtett üzenetek a kommunikáció során.
A szavahihetőség és hitelesség felmérése.
Az öt fő kommunikációs csatornán (arc, hang, testbeszéd, verbális tartalom, verbális stílus) keresztül érkező jelek elemzése a hatékony vizsgálati folyamat támogatására.

Az előadóról

dr. Erdős Ágnes Anna
A NonVerbal Academy társalapítója, viselkedéselemzés szakértő, tréner
Jogász, MSc viselkedéselemzés szakértő, okleveles FACS (Facial Action Coding System) elemző, illetve SCAnS (Six Channel Analysis System) elemző és tréner vagyok. Világszinten azon tizenegy személy közé tartozom, akik képesítéssel rendelkeznek arra, hogy oktathassák a SCAnS-t (Six Channel Analysis Realtime), azaz a 6 csatornás viselkedéselemző rendszert. Tudományos ismereteimre és gyakorlati, elemzői képesítéseimre a tudományterület legkiemelkedőbb intézményeiben tettem szert. 2018-ban a manchesteri Emotional Intelligence Academy (EIA) Behaviour Analysis and Investigative Interviewing képzésén posztgraduális tanulmányokat folytattam, majd 2022-ben a Manchester Metropolitan University Communication, Behaviour and Credibility Analysis szakán mesterdiplomát szereztem.
Szakterületem az érzelmi intelligencia, a mások viselkedésében való olvasás tudománya, és a megtévesztő viselkedési formák pontos és megbízható módon történő azonosítása tudományosan igazolt verbális és nonverbális viselkedésbeli indikátorok alapján.
Viselkedéselemző képesítéseim:
– MSc Communication, Behaviour and Credibility Analysis (Manchester Metropolitan University, UK)
– PG Dip. Behaviour Analysis and Investigative Interviewing (EIA, UK)
– Certified SCAnS Coder (EIA, UK)
– Certified SCAnS Trainer (EIA, UK)
– Certified FACS Coder (Paul Ekman Group, (PEG), USA)
– Certified Trainer (PEG, USA)
– Micro Expression Recognition, Micro Expressions Intensive, Micro Expressions Profile (PEG, USA)
– Certified Criminal Profiler (Evidentia University, USA)

Janza Márton
A NonVerbal Academy társalapítója, viselkedéselemzés szakértő, tréner
Közgazdász és viselkedéselemzés szakértő vagyok. Több, mint 15 éves vezetői tapasztalattal rendelkezem, amelyet főként a HORECA szektorban szereztem.
Azon kevesek egyike vagyok világszerte, akik a Paul Ekman Group-nál szerzett Facial Action Coding System elemzői, illetve az Emotional Intelligence Academy által kiállított Six Channel Analysis System (SCAnS) elemzői képesítésekkel rendelkeznek. Azon tizenegy személy egyike vagyok globális szinten, akik oktathatják az egyedülálló 6 csatornás viselkedéselemző módszert, azaz a Six Channel Analysis System-t. Emellett képzett vagyok a mikro- és a részleges arckifejezések felismerésében és értelmezésében, valamint a veszélyes szándékot jelző viselkedések észlelésében (ún. dangerous demeanour detection).
A NonVerbal Academy társalapítójaként a célom az, hogy megoszthassam ennek a lebilincselő tudományterületnek az innovációit az ügyfeleinkkel olyan interaktív oktatási programokon keresztül, melyek valós, gyakorlati tudást nyújtanak, előmozdítják a résztvevők érzelmi tudatosságát és magasabb szintre emelik viselkedéselemző, illetve hazugságfelismerő készségeiket.
Viselkedéselemző képesítéseim:
– Certified SCAnS Coder (EIA, UK)
– Certified SCAnS Trainer (EIA, UK)
– Certified FACS Coder (PEG, USA)
– Certified Trainer (PEG, USA)
– Micro Expression Recognition (Humintell, USA)
– Subtle Expression Recognition (Humintell, USA)
– Advanced Dangerous Demeanour Detection (Humintell, USA)
– Evaluating Truthfulness and Credibility (PEG, USA)
– Emotional Skills and Competences (PEG, USA)
– Certified Criminal Profiler (Evidentia University, USA)