Gyakorlati Szeminárium

Vizsgálatok az üzletmenetfolytonosság területén

Dr. Locher Barbara és Baranyai Csaba

vezető audit szakértő, MVM
2022. Február 15. | 9:00 - 13:00
Ágazat: Ágazat-független

Tematika

Vizsgálatok az üzletmenetfolytonosság területén. Üzletmenetfolytonossági terv. Krízismenedzsment, felkészülés krízishelyzetekre. Covid 4. hullámában szerzett aktuális tapasztalatok. Információbiztonsági szempontok

Az előadóról

dr. Locher Barbara jogászként diplomázott a Pécsi Tudományegyetemen 2002-ben majd a Corvinus Egyetemen szerzett MBA fokozatot 2016-ban. Köztisztviselőként helyezkedett el a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban, ahol jogi és kodifikációs feladatok mellett az iparági veszélyhelyzeti tervezéssel foglalkozott nemzeti, majd később nemzetközi színtéren is (NATO és EU szakbizottságokban, valamint az EU Bizottság Energetikai Főigazgatóságánál). Nevéhez fűződik a hazai létfontosságú infrastruktúra védelmi jogszabályt megalapozó koncepció kidolgozása (Nemzeti Kritikus Infrastruktúra Védelmi Zöld Könyv). Az MVM Csoportnál 2009-óta dolgozik, kezdetben a biztonsági szakterületen koordinálta és szervezte a rendkívüli helyzetkezelés felkészülési és tervezési feladatait, valamint társasági és csoportszinten az üzletfolytonossági folyamatokat. 2019. évtől a Csoportszintű Belső Ellenőrzési Igazgatóságon dolgozik vezető audit szakértő beosztásban, ahol egyaránt kamatoztatni tudja a jogi-kodifikációs és a biztonsági területen szerzett tapasztalatait, valamint a Cégcsoport működéséről szerzett széleskörű ismereteit. Legfontosabb értéknek a gyerekeket és a családot tekinti, velük tölti a szabadidő javát, a fennmaradó részében pedig a zene és a fényképezés iránti szenvedélyének hódol.

Baranyai Csaba vezető audit szakértőként dolgozik az MVM Csoportszintű Belső Ellenőrzési Igazgatóságán. Távközlési villamosmérnökként, majd okleveles biztonságtechnikai mérnökként diplomázott, valamint rendszerinformatikus szakmai végzettséget szerzett. A Magyar Honvédségben, hivatásos katonaként az MH zártcélú távközlési hálózatának üzemeltetésében szerzett tapasztalatot, mérnöki-, fejlesztési- és beruházási feladatokat látott el. Az energetikai iparágban 2011 óta dolgozik. A MAVIR ZRt. biztonsági területén élőerős védelemmel, biztonságtechnikai rendszerek fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozott, valamint az ENTSO-E szervezetében, a Kritikus Infrastruktúra Védelem munkacsoportban (ENTSO-E Critical Systems Protection WG) képviselte a MAVIR ZRt. érdekeit. Magyar Mérnöki Kamara tagja, Vezetékes hírközlési építmények tervezői jogosultsággal. Jelenleg CISA vizsgájának megszerzésére koncentrál.