Az integrált kockázatelemzés és -kezelés alkalmazási lehetőségei a közszférában

7.980Ft

Szerzők: Dr. Fekete István, dr. Galambos Péter, Dr. Janza Péter, Ákos Endre

A kiadvány a “Kockázatelemzés lépésről lépésre” című szakkönyv folytatása, mely az üzleti területek gyakorlati tapasztalatait felhasználva vázolja fel az integrált kockázatelemzés lehetséges felhasználási formáit a közszférában. Az ismertetett eljárások megteremtik az egységet az integrált kockázatelemzés egyik kiemelt területén – a belső ellenőrzés kapcsán – a Pénzügyminisztérium által kiadott belső ellenőrzési kézikönyvekben, valamint az Állami Számvevőszék által kiadott “A központi költségvetési szervek elemi beszámolójának pénzügyi (szabályszerűségi) ellenőrzésének módszertana” című kiadványban leírt kockázatelemzési módszertanokkal.

A könyvben megfogalmazott kockázatelemzési módszertan végrehajtását megkönnyítik a CD mellékleten található Excel makrók, amelyek új struktúráját a szerzők feltöltötték mindazokkal a konkrét információkkal is, amelyek egyszerűvé és gyorssá teszik a kockázatelemzés elvégzését. A kiadványt az Állami Számvevőszék, a Pénzügyminisztérium, a KEHI és a KSH szakemberei gazdagították javaslatokkal, konkrét példákkal, amelyeket a szerzők beépítettek a kézikönyvbe.

Vásárlási tájékoztató

Online vásárlásaink csak az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató elfogadása mellett érvényes, amelyet kérjük olvasson el itt.